Buurt-Bootcamp tijdens nationale Burendag

26 September 2017

Orly & Endevoets doet graag iets extra’s voor de bewoners gedurende de periode van hun werkzaamheden. Zo organiseerden wij afgelopen zaterdag, op nationale Burendag, een buurt-bootcamp in de Schijndelse wijk Boschweg. Hier renoveren wij in samenwerking met onder meer Moonen onderhoud & renovatie, zo’n 148 woningen voor de woningcorporatie Huis & Erf.

Nationale Burendag

Zaterdag 23 september was het nationale Burendag; bij uitstek een dag waarop buurtbewoners bij elkaar komen voor een gezamenlijke activiteit. Orly & Endevoets promootte dat graag en heeft daarom deze dag gekozen voor een buurt-bootcamp in de wijk Boschweg in Schijndel. Alle kinderen uit de wijk mochten deelnemen. En als ook hun ouders deze sportieve uitdaging aan wilden gaan, dan waren ze natuurlijk van harte welkom. Het weer zat ontzettend mee afgelopen zaterdag. Wel of geen deelnemer voor iedereen was er een vers kop koffie gemaakt door een barista. Met een appel dat wel!

Jeugd stimuleren om te bewegen

Berrie Endevoets: “Het sociale aspect van de buurt-bootcamps vind ik belangrijk, maar daarnaast wil Orly & Endevoets met het organiseren daarvan de jeugd ook stimuleren om meer te gaan bewegen. Dat is belangrijk in deze tijd waarin kinderen steeds minder buiten spelen en gezond eten bij kinderen maatschappelijk gezien meer aandacht krijgt. Voor de kinderen is het ook nog eens een mooie gelegenheid om kennis te maken met deze sport.”

Sociaal ondernemen

Sociaal ondernemen staat bij Orly & Endevoets altijd voorop. Dat komt op verschillende manieren tot uiting. Bijvoorbeeld in hun personeelsbeleid doordat zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven een vak te leren. Sociaal ondernemen betekent voor Orly & Endevoets ook extra aandacht voor de bewoners, bijvoorbeeld door het organiseren van deze buurt-bootcamptraining. Berrie Endevoets: “Fijn dat we dit hebben kunnen organiseren. We dragen maatschappelijk graag ons steentje bij.”