Geen onnodig risico, ook niet op grote hoogte

26 September 2017

Het motto van Layher is ‘Alles wat boven de twee meter is, kunnen wij voorzien van steigers’. Wilbert Strijtveen, buitendienst medewerker van Layher, deelt graag zijn ruime ervaring met de bouwbranche én met Orly & Endevoets.

Op welke manier werkt Layher samen met Orly & Endevoets?

Ruim 20 jaar geleden hebben wij Berrie Endevoets en Hans van Orsouw leren kennen. We hebben het bedrijf de afgelopen jaren zien groeien. Het is een fantastisch bedrijf en de samenwerking is prettig. Ze werken correct. Wij zijn een goede partner voor hen gedurende het gehele werkproces. We leveren hen snel uit voorraad het gevraagde materiaal en eventuele technische problemen lossen we op. Als het proces bij Orly & Endevoets goed verloopt, zijn wij tevreden. Dat is steeds ons streven.”

Wat zijn kenmerkende projecten?

“We hebben in verschillende projecten samengewerkt. Bijvoorbeeld de kerk in Naaldwijk, daar zijn zware muurconsols toegepast en van daaruit is de steiger opgebouwd. Het Volthuisje bij De Gruyter Fabriek in ’s-Hertogenbosch is ook een mooi voorbeeld. Er werd hier met pontons gewerkt waarop we vervolgens de steiger konden bouwen. Naast deze projecten is de schoorsteen van het Textielmuseum Tilburg ook een project met een goede samenwerking. Bij een andere schoorsteen in Tilburg, de BeKa-schoorsteen, hebben we geadviseerd.”

Hoe zijn Berrie en Hans als ondernemers?

“Berrie en Hans zijn verstandige ondernemers. Ze nemen geen onnodige risico’s; er zit altijd een gedachte achter de ontwikkeling die het bedrijf doormaakt. Hun steigers zien er picobello uit. Wij kunnen genieten van de wijze waarop Orly & Endevoets een steiger opbouwt. Ze kopen daar de juiste onderdelen voor. Layher wil voor de steigeroplossingen graag het verlengstuk zijn van Orly & Endevoets. Ze werken aan mooie projecten. Wij zijn trots op het feit dat wij hun steigerleverancier mogen zijn.

Kun je iets vertellen over de innovaties van Layher?

“Productinnovatie is belangrijk voor ons. We zijn marktleider in Nederland en luisteren goed naar onze klanten. Zij willen met lichter materiaal werken. Daarvoor zijn we overgegaan naar een andere staalsoort dat lichter maar tevens sterker is. Bij montage en demontage geeft dit een aanzienlijke besparing op transportkosten en de fysieke belasting van de steigerbouwer. Arbeidsergonomie wordt steeds belangrijker. Dat geldt ook voor veiligheid. Berrie Endevoets legt de lat op dit punt hoog. Zijn medewerkers worden bewust gemaakt van veilig werken. Layher is hierbij een goede partner want wij lopen voorop wanneer het gaat om veiligheid. Ook zijn we aangesloten bij de VSB, de vereniging voor steigerbouwers.”

Wat klantgerichtheid betreft: we willen nog dichter bij de klant komen. We hebben sinds kort een klantencentrum en daarmee willen onze klanten nog meer betrekken bij het Layher product. Soms loop ik zonder afspraak even bij Orly & Endevoets binnen. Er staat altijd een kop koffie klaar en als Berrie of Hans tijd hebben, praten we even bij. Bij Orly & Endevoets kan dat.