Klant aan het woord; Willem van Orsouw - Bouwbedrijf van Wijnen

Uitvoerder planmatig onderhoud

28 June 2018


WonenBreburg is een sociale woningcorporatie in Breda en Tilburg, die zich richt op het huisvesten van mensen met beperkte kansen op de particuliere woningmarkt. Van Wijnen heeft voor hen verschillende woningen gerenoveerd. Onderdeel daarvan was het herstellen van voegen. Dat vraagt specialistische kennis, waar Van Wijnen, Orly & Endevoets voor in de arm nam. Willem van Orsouw kende Orly & Endevoets overigens vooral als specialist in het restaureren van monumentale panden. In dit project ging het om ander soort woningen.

De samenwerking
Voor Willem van Orsouw, uitvoerder planmatig onderhoud bij bouwbedrijf Van Wijnen, was het project WonenBreburg het eerste project waarin hij kennis maakte met Orly & Endevoets. Een prettige kennismaking wat hem betreft want hij is naar eigen zeggen zeer te spreken over de samenwerking. “De voegers werken netjes en laten aan het einde van de dag de werkplaats opgeruimd en netjes achter. Ook de communicatie met Orly & Endevoets is top. We maakten afspraken die ze vervolgens keurig netjes nakwamen”, aldus Van Orsouw.

Tevreden bewoners
Willem is als uitvoerder planmatig onderhoud veel op een project aanwezig. “Ik zorg ervoor dat de juiste materialen en onderaannemers aanwezig zijn, controleer woningen op kwaliteit en ben betrokken bij de oplevering van de werkzaamheden”, aldus van Orsouw. Ook houdt hij de planning in de gaten en heeft hij contact met de bewoners over de geplande werkzaamheden. De bewoner staat bij hem voorop. “Ik krijg er energie van als we iets moois hebben gemaakt en ik bij de oplevering van bewoonde woningen een tevreden huurder een hand kan geven,” aldus van Orsouw.

Over Van Wijnen
Van Wijnen is een groot bouwbedrijf met maar liefst 26 locaties in Nederland en 1700 medewerkers. Van Wijnen beschikt over meer dan 100 jaar ervaring. Begonnen als timmerbedrijf in 1907, uitgegroeid tot een toonaangevend bouwbedrijf. Van Wijnen ontwikkelt, bouwt, beheert en onderhoudt. Hun missie? Mens en maatschappij helpen aan gebouwen die de kwaliteit van het wonen, werken, leren en leven verhogen.

Duurzaam werken
“Duurzaamheid is belangrijk in de bouw”, vertelt Willem van Orsouw. “We werken met spouwmuurisolatie, plaatsen dubbel glas met kryptonvulling en isoleren daken. We doen veel groot onderhoud. Daar komt vaak spouwmuurisolatie bij kijken; een goede duurzame maatregel.” Op het gebied van duurzaamheid passen Van Wijnen en Orly & Endevoets dus goed bij elkaar, want voor beide bedrijven is dat belangrijk. Dat geldt ook voor de manier waarop ze met klanten en leveranciers omgaan: dichtbij de klant en dichtbij de leverancier. Open, eerlijk, direct en met korte lijnen.

Willem van Orsouw kijkt terug op een goede en prettige samenwerking met Orly & Endevoets: “Ik heb bij de oplevering tevreden huurders de hand geschut. Daar doe ik het voor.”