Gevelisolatie maakt energiesprong mogelijk

08 February 2017

In 2020 moeten gebouwen in Nederland en andere landen in Europa bijna energieneutraal zijn. Maar wie efficiënt renoveert, denkt verder vooruit. In 2050 geldt deze eis voor alle bouw: bestaande en nieuwe. Gevelisolatie is één van de maatregelen die de sprong naar die energiezuinige woningvoorraad mogelijk maakt.

Bouw voor de toekomst met buitengevelisolatie.

Gaat u isoleren? Kies er dan voor om het gelijk goed te doen. Maar, wat is goed? Bij renovatie gaat het om het ambitieniveau en de verwachte exploitatietermijn van de woningen. Worden de woningen binnen 15 jaar gesloopt, dan is isolatie op het niveau van label B voldoende. Zijn de woningen nog 25 jaar in gebruik, dan is renovatie op nieuwbouwniveau de standaard. Tegen geringe meerkosten levert een paar centimeter extra isolatiedikte direct een hogere RC-waarde op.

Isoleren aan de buitenzijde van woning

Door de gevel van de woning aan de buitenkant te isoleren, bereikt u op een efficiënte manier het hoogst haalbare resultaat. Buitengevelisolatie heeft meer voordelen:
  • Bescherming van de buitenschil en constructie
  • Geen onnodig ruimteverlies aan de binnenzijde van de woning
  • Hogere RC-waardes met minimale meerprijzen
  • Gevelisolatie elimineert koudebruggen in de gevel: minder condensatie, minder vocht en dus een gezonder binnenklimaat
  • Hoog wooncomfort, want kieren en kou zijn verleden tijd.

Mooiere woning én verhoogd wooncomfort

Buitengevelisolatie biedt dé kans om woningen en eenvormige straten een eigen identiteit te geven. Kies voor strak gestuukt, een gemetselde uitstraling of een combinatie van beide. De voordelen voor de huurders zijn groot. Zij krijgen niet alleen een mooiere en comfortabele woning, maar ook een lagere energierekening. Met een goed geïsoleerde gevel genieten zij het hele jaar door van een behaaglijke en gezonde woning: warm in de winter en koel(er) in de zomer.

Buitengevelisolatie van Sto

Onze producten geven architecten en ontwerpers volop vrijheid in de ontwerpfase, ook bij renovatie. Sto gevelisolatiesystemen worden dan ook volop toegepast in Nederland. Ons land heeft nu eenmaal talloze geliefde wijken en unieke gebouwen die van grote waarde zijn. Door gevels op hoog energetisch en esthetisch niveau te renoveren werkt Sto mee aan de leefbaarheid van deze wijken. Het resultaat: aantrekkelijke traditionele of eigentijdse woningen die hun waarde behouden.