Klant aan het woord, Cas de Haan

Directeur Caspar de Haan Groep

08 June 2017

Cas de Haan
Met directeur Cas de Haan aan het roer, bevaart het familiebedrijf Caspar de Haan Groep inmiddels al negen generaties succesvol de woelige baren van de bouwsector. Enthousiast vertelt hij over de intensieve samenwerking met Orly & Endevoets.Hoe is Orly & Endevoets op uw pad gekomen?


“De samenwerking met Orly & Endevoets gaat vele jaren terug. Vanuit Moonen Onderhoud heb ik voor het eerst met hen samengewerkt in een omvangrijk project van Zayaz. Dat verliep super. Onze uitvoerders werkten heel goed samen. Er zat veel tijdsdruk op en we hebben het samen gered. De mensen van Orly & Endevoets zijn heel goed in de details, verstaan hun vak en komen als team hun afspraken echt na. In voegersland is dat redelijk uniek. Aan deze hoge betrouwbaarheid en kwaliteit hangt wel een prijskaartje. Orly & Endevoets is net wat duurder dan gemiddeld. Dat is soms een issue omdat wij dat niet altijd kunnen verantwoorden naar onze klant toe. Om hen te kunnen overtuigen is de directe nabijheid vanuit Den Bosch soms doorslaggevend. Ook daar heeft Orly & Endevoets een goede naam.”


Dat klinkt als een betrouwbare partner…


“Ze zijn goed georganiseerd. Dat is prettig in de samenwerking. Zo starten we altijd met het maken van een goede LEAN planning. Ik zie dan dat we over hetzelfde DNA beschikken. Ook in het denken vanuit de klant - die ervaring is uiteindelijk cruciaal- hebben we dezelfde optiek. We zetten de klant centraal en communiceren met elkaar. Zo zijn verwachtingen te managen en kunnen teleurstellingen worden voorkomen.”

Er is dus sprake van een duidelijke gemeenschappelijke deler?


“We willen allebei duurzame relaties opbouwen. Dat doen we door open en transparant te communiceren. Doen wat je zegt en er geen dubbele agenda’s op nahouden. Ook hebben we allebei oog voor detail. Ik zie die details zeker maar richt me met zo’n 230 man in dienst, op de grote lijnen. Berrie’s authenticiteit zit voor mij vooral in zijn verfijning. Hij is ongekend goed in de details en gaat daar heel ver in, met name wat de uitvoering van het werk betreft. Dat zie ik echt als een absolute meerwaarde.”

Hoe ziet u de toekomst?


“Als we de samenwerking met Orly & Endevoets op deze lijn voortzetten, kunnen we onze visie voor toekomstige gebouwen ook waarmaken. Om minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen als olie en gas, moeten we naar gasloos. Nederland heeft een belangrijke rol om daarin het voortouw te nemen. Ook moeten met energetische aanpassingen de woonlasten voor huurders omlaag. Door middel van verduurzamen kom je een heel eind. Groene en duurzame steden hebben de toekomst. We kunnen dat als bouwsector realiseren door laagdrempelig te werk gaan en componenten te gebruiken die betaalbaar en schaalbaar zijn. In onze sector is duurzaamheid een belangrijk kernwoord. Wanneer ook bewoners daarvan op de hoogte zijn en meedenken, kunnen we samen werken aan een energiezuinig klimaat.”