Gevelisolatiesysteem met ecosteen

proefwoning Oudheusden gereed

07 April 2020

In opdracht van Hendriks Coppelmans voorzien we 49 woningen van Woningcorporatie Woonveste van een gevelisolatiesysteem. We hebben eerst een proefwoning gemaakt. Die is nu klaar!

Woningcorporatie Woonveste wil de woningen energetische renoveren. Ze streven hierbij naar label A+. Tegelijkertijd wil Woonveste de woningen een eigentijdse uitstraling geven. Hendriks Coppelmans heeft ons in de arm genomen voor de renovatie van de gevels. Onze opdracht was dus: goed isoleren mét uitstraling. In nauwe samenwerking met alle partijen én architect Com.zone zijn we uitgekomen op een gevelisolatieysteem van ecosteen.

Met diverse isolatielagen die technische makkelijk aan te brengen zijn hebben we een totaal isolatiepakket van 13 centimeter gemaakt. Dit gevelisolatiesysteem krijgen we in platen aangeleverd. Dit werkt niet alleen fijn, maar het is ook eenvoudig in transport. We hebben geen grote vrachtwagen nodig die soms niet eens de straat in kan. Al met al, een erg prettig systeem.
Proefwoning
Muur proefwoning

De proefwoning is klaar! Alle partijen zijn meer dan tevreden met het resultaat. Dus in september starten we met alle 49 woningen. Wat zullen de bewoners blij zijn met deze renovatie. Ons inziens kun je hier echt van een metamorfose spreken.