Helftheuvelflat werkzaamheden galerijen

Renovatie ivm lekkages

07 April 2020

Voor Zayaz voeren we werkzaamheden uit aan de Helftheuvelflat, waarmee de lekkages in diverse woningen opgelost worden. De oorzaak zit in de galerijvloeren. Vuil en regenwater loopt onder de bovenste laag van de galerijvloer door en gaat uiteindelijk rotten tussen de onderlaag en bovenlaag. Hierdoor zijn lekkages ontstaan.

Werkzaamheden
Zo verwijderen we de galerijhekken en vervolgens de bovenste laag van de galerijvloer. We repareren de vloer, terwijl we er gelijktijdig voor zorgen dat de bewoners (70+) hun woningen kunnen blijven betreden en verlaten. We plaatsen daarvoor verhogingen voor de deuren. We plaatsen kappen voor de in-en uitgang van de trappenhallen, om wind en regen te weren en plaatsen grotere regenpijpen in verband met de grotere hoeveelheden neerslag ten gevolge van de klimaatverandering. 


Goederenlift en trappenhuis in steiger
We hebben eerst steigers gebouwd zodat we vanaf de steigers kunnen werken. In het midden hebben we een goederenlift voor onze materialen en gereedschappen geplaatst. Daarnaast hebben we een trappenhuis voor ons personeel gemaakt. Zo hoeven we geen gebruik te maken van de lift en het trappenhuis van de bewoners en hoeven we dus zo min mogelijk ruimte van de bewoners in beslag te nemen.
Hart voor medemens en zorg
Ondanks alle maatregelen, kunnen wij ons werk doen in deze corona crisistijd. We zijn ons maar al te bewust van alle kwetsbaren in onze samenleving die nu nog meer dan anders op zichzelf zijn aangewezen en hun dierbaren moeten missen. De bewoners van deze flat behoren ook tot deze doelgroep.
We denken ook met veel respect aan de mensen in de zorg, op wie de druk alsmaar groter wordt. We dragen hen en eigenlijk de hele samenleving een warm hart toe. Samen met Zayaz. Daarom hebben we ervoor gekozen om samen ons steentje bij te dragen aan het delen van belangrijke, maar warme boodschappen in deze bijzondere tijden.