Weet u dat wij ook vloeren isoleren?

vloerisolatie

04 July 2019

Of we het nu hebben over renoveren, restaureren of isoleren, we hebben het altijd over de gehele buitenschil van een pand. Dus ook over de vloer. Toegegeven hebben we het vaak over gevels, waardoor misschien onvoldoende bekend is dat wij ook vloeren isoleren.

Sterker nog, onze collega’s Yuri en Gedeon zijn “all round isolatie specialisten”.
 Zij hebben hiervoor diverse trainingen voor vloerisolatie gevolgd. Zij zijn gecertificeerd om te werken met Supafil loft (loze zolder), Timber-frame (dak), Cavity (spouw) en Jetspray (vloer). Deze materialen bestaan overigens uit natuurlijke grondstoffen waardoor we niet met giftige dampen te maken hebben. Een bewuste keuze, uiteraard.

Een vloer isoleren zou je bijna een “vak apart” kunnen noemen. Het is heel specifiek werk. De heren beginnen met het samenstellen van de benodigde materialen in de juiste verhoudingen. Uiteindelijk ontstaat er een substantie die binding krijgt met de betonnen vloer en dus isoleert. Het aanbrengen van het materiaal wordt uitgevoerd onder een hoek van 30 graden in een ruimte die niet hoger is dan 50-60 cm. In een mum van tijd is de ruimte gevuld en zit de bewoner of gebruiker van het pand er een stuk warmer bij.